maandag 7 april 2014

MISSIE VOLTOOID

De afgelopen weken was ik een man met een missie.
Het prachtige poppy vest voor D moest voor de Pasen af, en het ging zo lekker en lag zo voor op schema.\
Het werd steeds erger nog een randje, nog een steekje, nog maar een draadje, hoe zou hij zijn als alle twee de mouwen erin zitten. En op deze manier vorderde het vest rapper dan ik zelf had verwacht.
 De mouw is ook helemaal gelukt steekje voor steekje draadje voor draadje niks geen grote stappen gauw thuis, maar een om een. Het was een heel karwei.
en zo ging het door steek voor steek eerst de afwerkbies erlangs daarna het beleg vastzetten de zomen in de mouw en langs de onderkant en als je dan denkt dat je er bent.

dan mogen er nog 20 bloemharten opgemaasd worden. 

Inmiddels is het al laat over elven maar hij is klaar voor de wolwas. De eucalan netjes volgens de regels in het bakje en draaien met die was. 70 minuten later klaar, vol spanning gaat het deurtje open en niets gebeurt.
Ja het vest is prachtig vol en ruikt niet meer naar de spinolie maar wat is hij nog groot.

Jullie moeten weten dat het vest expres 2 maten te groot gebreid was omdat we het graag wat wilde vervilten. Balen D paste de jas aan en inderdaad ze verdween in de jas. We hebben toen Carina van de schapenkop maar gebeld, had k het verkeerde wasprogramma gedaan. het moest op 30 graden fijne was. wel oppassen en er bijblijven en af en toe kijken of hij al in de krimp zit.

D durfde het in haar eentje niet aan wat logisch is maar toen ik thuis kwam. gelijk gedaan. duimen draaien hopen en wachten. Toen de jas halverwege eruit kwam schrok ik enorm was dat het grote vest wat ik gemaakt heb ruim 20 cm korter en ook een stuk smaller maar toen D hem aantrok wauwwwww echt als gegoten. en het vilten 
het is gelukt.
MISSIE VOLBRACHT.


2 opmerkingen:

  1. Wat is dit onwijs mooi geworden. Een plezier om naar te kijken en wat geweldig als dit voor je gebreid wordt. D boft met jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd met je doorzettingsvermogen, enthousiasme en de getoonde durf om aan het patroon te beginnen zonder te weten hoe het uit zou vallen. En klaar voor de door jouw gestelde einddatum, je bent geweldig! Ik wens D veel draagplezier van dit prachtige vest.

    BeantwoordenVerwijderen