maandag 10 maart 2014

eind spurt

Vorige week heb ik geen tijd gehad om jullie op de hoogte te houden van alle belevingen hier in huis.
Soms heb je van die weken die overlopen met allerlei belangrijke en minder belangrijke zaken, nou zo'n week was het hier.
Maar ook heb ik de eindspurt ingezet van het prachtige vest wat ik voor D aan het maken ben.
Het Poppyvest van Christel Seyfarth. Voor diegene die het eindresultaat nog niet hebben gezien een foto van het vest.


Ik ben nog niet zover maar al wel een eind gevorderd, volgende week dinsdag is de Fair Isle breiles weer, bij de Schapenkop in Nieuwpoort en hoop dan het vest in elkaar te gaan zetten.
Ik heb het beleg gebreid, in blokjes patroon ruim een meter lang, dit beleg wordt terug gevouwen een da binnenkant van het vest

De afwerkbies, zo saai om te breien 2,5 meter tricot over 8 steken. voordat je denkt ik brei ben je al weer aan het einde van de toer en moet je al weer terug

En dan heet laatste stuk(je) van het vest de 2e mouw. ze worden niet helemaal identiek maar enige gelijkenis is wel zo mooi denk ik vandaar dat ik de 2e mouw met losse achtergrond wol brei en niet met een toverbal, op deze manier heb ik nog enige controle over het kleur verloop.
 
 
Verder hebben we natuurlijk van het prachtige weer genoten, het  voorjaar hangt in de lucht en het wordt weer tijd voor de buitenboel. Dus deze week staat de tuin op het programma hopelijk blijft het weer meewerken en kan ik daar ook even lekker een eindspurt maken.
 
Tot volgende week

1 opmerking:

  1. Oh, het gaat je lukken! D met de Pasen in haar mooie Poppyvest/jas! Super wat een prestatie!

    BeantwoordenVerwijderen