maandag 13 januari 2014

Kauni garen

 
 
 
Kauni garen, prachtig garen. Vandaag zal ik een product dat wij via de webshop en op diverse markten verkopen eens toelichten, in dit geval beginnen we met de Kauni wol
Kauni is een merk dat oorspronkelijk uit Denemarken komt, ooit begonnen met gebreide kleding in de meest mooie kleur combinaties.
Tegenwoordig is deze prachtige wol ook verkrijgbaar als brei en haak garen. De Kauni effect garen is een garen dat een zeer langzaam kleur verloop heeft, en daardoor heel geschikt voor de mooi fair-isle techniek maar ook als haakgaren en zelfs geroemd door de weef liefhebbers.

Kauni garen word gesponnen in Estonia, het wordt gemaakt van 100% wol en het wordt niet geverfd met chemische stoffen. Op een bol Kauni zit een verschillend aantal meters wol de bollen varieren van 120 gram tot bollen van soms 180 gram. Maar de meeste bollen hebben een gewicht van 150 gram.

Hierbove een overzicht van de kleuren die er op dit moment zijn. we hebben in de webshop heel veel kleuren op voorraad wel 17 en 5 effen kleuren, maar bestellen ook regelmatig nieuw kleuren erbij.

Wij zijn zijn zo blij met deze wol.

Kauni wol
400meter per 100 gram
naalden 2,5-3,5
materiaal 100% wol
was voorschrift het liefst met de hand maar kan ook op 30 graden in de was machine ook mooie wol om te vervilten
Free Pattern: Shibori scarf
Hierboven een sjaal gemaakt met vilt techniek
ruth sorensen nordic hats
Prachtige mutsen gemaakt door ruth sorensen
 
Ravelry: Daisy (Tusindfryd) pattern by Ruth Sorensen
Een prachtige omslag doek ook gemaakt door ruth sorensen
 
Ook verwerken wij graag zelf de wol van kauni maar Als het foto toestel nog in de tas van D zit kan ik er geen foto's van maken die houden jullie tegoed.

1 opmerking:

  1. Mijn mooiste mutsje ooit (en de enige tot nu toe) maakte ik met Kauni. Hij was in eerste instantie een paar maten te groot (beginners-enthousiasme), maar het vilt inderdaad ook heel goed. Het is nu een zacht, dik, warm én passend mutsje.
    Ik ben nu een bijpassende omslagdoek aan het breien. Blij dat ik toen een paar bollen bij jullie had gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen